Det kör ihop sig…

Billström, Bildt och Lövén putsar på sina varumärken som arbetarpartier. Annie Lööf lever sin dröm. Alla fyra har fastnat i bidragberoende och måste få ohemult med pengar från det allmänna till sitt uppehälle varje månad. Föreståndaren för Begreppsverkstans adoptioncemtrum, Poly Commota, mobiliserar för att försöka komma på en lösning. Kata Dahlström och Rosa Luxemburg vet inte vad de ska tro, men försöker ta det antropologiskt.

 

2 tankar på “Det kör ihop sig…

 1. Oj. Det är svårt att hålla ordning i klassen. Mårten Arndtzén råkade bli placerad i Channa Bankiers OBS-klass som Kulturradions chef

  istället för Elin Claeson som vikarierar för Mattias Berg som vi inte heller hittade. Nu är i alla fall Elin Claeson hittad och placerad.

  Mårten Arndtzén behåller sin plats tills vidare. Vi är nyfikna på om han nånsin hittade sin subjektivitet som han letade efter 2005.
  han skriver 2005:
  ” /om konstkritik/ …..Dagskritiken har haft problem de senaste 5-10 åren. Skälen är flera, ett är att kritikerna förlorat formuleringsprivilegiet till curatorerna. Och därmed till institutionen, branschen. Idag är ju konsten sällan ”tyst”, det finns nästan alltid en färdig teori när man möter en utställning. Och för en postmodernistiskt skolad generation kritiker framstod subjektiva ställningstaganden och värdeomdömen som både ointressanta och lite suspekta. Utan varken subjektivitet eller teoretiskt initiativ reducerades kritikern till en sorts copywriter – vilket var det enda behov branschen fortfarande hade av oss. Någon som kunde tala om för omvärlden hur fin och viktig samtidskonsten var, även om den ibland kunde se förjävlig ut. Lyckligtvis gjorde kritiken ett dåligt reklamjobb, eftersom den blev så tråkig att läsa. Vad som bör göras? Först måste vi återerövra vår subjektivitet. Vi är medborgare, inte experter. Sedan måste vi återta det teoretiska initiativet – inte genom att använda svåra ord eller referera till Deleuze, utan genom att anlägga andra perspektiv än de prefabricerade. Tänka själva. Det ska nog gå.”

  Man kan fråga sig hur det har gått med det . Inte har det märkts nån skillnad i kulturnyheterna på Sveriges Radio där mårten är verksam . Kan placeringen i OBSklassen göra nån skillnad kanske???? eller vad säger du Mårten?
  puss
  cb/magister

 2. sara meidell från VästerbottensKulriren hade en fråga

  Hej magistern,

  Jo, jag skulle gärna vilja ha en något mer utförlig motivering till varför jag/VK-kulturen finns med i Obs-klassen!
  o fick rappt svar

  jo förstår du lilla Sara
  UMEÅ där du är baserad kommer att vara kulturhuvudstad o därmed får ni LOKALA media RIKSintressse då är det viktigt att just ni kommer att behandla den föremålsbaserade konsten till skillnad från den idébaserade med särskilt intresse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s